Antenn uppsättning 2013-07-06

6 juli 2013, startade vi 9:30 och slutade när magarna började signalera 15:30 en heldag utan fika i skinande sol med hög värme.
Dagens produktiva deltagare Ulf sm1nvp, Kjell smØfel, Jouni smØmmo

- Vi demonterade en rostigt gammal mast som var fallfärdig i vilken vindby som helst.
Den ersattes med en nytt maströr med Ø 76mm och 4mm gods som är galvad på 3 meter, kraftig nog för att hålla klubbens alla nuvarande medlemars livstid ut.
Vi monterade även dit en ny takstos som blänker vacker på taket mot NordÖst.

- Dagens tillskott på vinden blev två 7/8 koaxkablar ut genom taket till nya korta masten med en top höjd av 75möh, faststrapning på stege och kontaktmontering på taket under skinande sol med en svag bris från sydväst svalkade fint till påbyggnaden av solbrännan.

- En finsk 4-stackad pinne monterades på den nyuppsata galvade maströret och kopplades in på den ena 7/8 koaxkabeln.

- Utliggare för nästa antenn monterades provisoriskt, så att den finns på plats när vi kommer med nästa antennen för 380 - 470 MHz.

- Temperaturen i radiorumet uppnåde 25´C vid lunchtid så att kylmaskinen startade och bjöd på 23´C kyla för att förlänga utrustningens livslängd.

- Städning på plattformen under takluckan, resulterade i två hissfärder ner till soprumet med kvarlämnat skrot av tidigare hantverkare och fuskare.

Sopborsten som skänktes av Jouni tidigare hanterades flitigt av Kjell när dagens sammanplockning efter dagens arbetspass avslutades.

- Alla kände glädje efter dagens instats, nu börjar vi alla se resultatet av vårat arbete och kan snart låta snönn och vintern komma när vi kan köra radio i stugvärmen.

- Nästa tak insats blir troligen monteing av en ny sändarantenn och två nya 5/8 koaxialkablar till 2m repeater antennena, vi kommer att skilja på sändare och mottagare för att möjliggöra monteing av en lågbrusig preamp och fördela signalen till fler mottagare.

Jouni, sm0mmo

Ulf, sm1nvp