2015-12-12

Kjell (smØfel) och Jouni (smØmmo) besökte siten lördag den 12 december 2015.

Vi monterade en spånskiva över fönstret längst in till vänster bakom stativet för att förbättra värme klimatet på platsen.
Två fönster kvarstår för de skivor som medtogs visade sig vara för smala, det behövs två skivor på 120x60cm och en burk fogskum för att täta till runt fönstren så att vatten och vind håller sig utanför.

Vi sopade golvet och sanerade bort lite skräp, vi lämnade en plast kasse märkt “soppåse” för att markera vart skräp skall läggas för att minska städinsatsen vid nästa besöken.

- Batteri Bankens status bör kontrolleras, UPS larmar för batterifel men ingen skarp test är utförd under 2015.
Om ny batteribank behöver köpas in är det en kostnad mellan 18-20 000kr om vi skall ersätta dessa fyra 12 volts batterier på 150 Ampertimmar. UPS har en system spänning på 24Volt, så det går att minska batteribanken till hälften.

- Batteri backuppen på larmet funktionsprovades och klarar ännu ett år. Boende under och nedanför trappen visade sig fast vi inte hade fört oväsen eller något larm gått, så vi har nu blixt snabb kontroll när någon rörsig på vinden.

- 2m Repeatern snurrar på utan haverier under hela 2015.
- Repeatern väntar fortfarande på inmontering av CTCSS modul/subton på sändaren, så att man kan nyttja Ton-SQ.
- Filterpaketet till APRS har fått frätskador av läckande batteri från annan aktör på samma plats.
- Vi har återställt ordningen i stativet så att Ulf (sm1nvp) kan återmontera APRS stationen den 21 december.

SkØbj klubbens medlem Birger smØcee är SK, Birger har varit en trogen medlem sedan 1967.
———————————————————————————-

Jouni Lundberg